Kopa

Leta 1972 je bilo ustanovljeno podjetje UNIS Tos.

Kopa

Leta 1991 se je primenovalo v Kops d.d.

Kopa

Leta 2006 je prišlo do prevzema podjetja s strani O.G.I. Equipment d.o.o.

Kopa

Leta 2010 je bilo ustanovljeno hčerinsko podjetje Kops proizvodnja d.o.o., ki se dve leti pozneje preimenuje v Kops pro d.o.o.

Kako se je vse skupaj začelo?

V začetku leta 2014 smo imeli vse več povpraševanj po žar pečeh. Stranke so se obračale na nas, ker so želele peč žar vendar je bila ponudba do tedaj omejena in neustrezna. Ocenili smo, da ima projekt velik potencial, tako, da smo se lotili razvoja in naredili svoj prvi izdelek. Izkazalo se je, da je produkt zelo dober in začeli smo s trženjem, produkt se je lepo prijel.

 

Žar peč Kopa je bistveno bolj kompleksen izdelek, kot se je sprva zdelo. Tudi glede designa smo imeli kar nekaj skrbi, vendar smo kasneje z našim industrijskim oblikovalcem naredili super delo. Želeli smo, da je žar peč funkcionalna, da izgleda robustno ampak še vedno lepo - kar nam je tudi uspelo! Peč lahko postavimo tudi pred ljudi, saj se lahko tudi tematiko lokala gradi okoli peči. Stranke so nad izgledom in funkcionalnostjo peči zelo zadovoljne, kar nam je najbolj v ponos. 


Ko smo dobilo prvo malo večjo stranko, je bila nad izdelkom popolnoma navdušena in odprla so se nam vrata do novih kupcev in novih trgov.

Podjetje Kops pro, seželi v roku petih let preleviti iz podjetja, ki izdeluje ohišja za komponente v podjetje, ki izdeluje izdelke pod lastno blagovno znamko - predvsem Žar peči Kopa!

V letu in pol smo odprli naslednje trge:

Kopa inovacija


Kopa peč