Žar revolucija

Žar včasih

Žar pečica danes!

Predhodnik večine vrst žarov je bila "zemljina" pečica, kjer se je pekel hruh in kasneje vse ostalo. Kasneje so se razvijale kamnite in lesene pečice,do današnjih električnih in plinskih. Skozi čas so se pečice spreminjale, vendar se vse vrača nazaj v les in oglje. Dandanes ljudje najbolj cenimo ne samo to, da je hrana pečena, užitna in hranilna, temveč damo zelo veliko na pripravo hrane, ki je sočna, okusna in aromatična. Žar peči v današnjih časih ustvarjajo pravo malo revolucijo, ki podira standarde, saj se vse več gostinjskih obratov odloča za grajenje svoje prepoznavnosti z okusno hrano z žara, ki je hkrati tudi najbolj naraven način priprave hrane, ki jo z veseljem uživamo.

Ko se spoznaš s hrano izpod žara, ostaneš za vedno ljubitelj žara in žar hrane. Nekateri kot peki, še več pa je takih, ki se z veseljem udeležijo raznih dokogkov z žar hrano. Odločitev je na vas. Pa dober tek!